Talladin

29 augusti 2012

Publicerad 2012-08-29 20:06:39 i Vad händer idag?

Min duktiga duktiga häst.
 
Både igår och idag tränade vi med vagnen. Vi tar det mycket långsamt så gjorde i princip samma saker båda dagarna.
 
Började med lite träning på att gå in i vagnen. Efter några gånger gick han in och stannade kvar. Det var det som var det svåra...
Just när han ställt sig fint så kom en katt fram och skrämde honom. Det är väl typiskt..
 
Maria kom och höll ena sidan medans Klaes höll andra. Sedan tog vi den mot honom både fram och bak. Gick fram och tillbaka över gårdsplanen, men tog bara ett steg i kurvan, satte sedan ner den. Idag gick vi i vågor på tillbaka vägen .Han brydde sig inte alls. Nästa gång kan vi nog prova gå runt. Bara man tar det lugnt så är det säkert ingen fara.
 
Maria berömmer honom för att han är så lugn. :)
 
 
Imorgon kommer en ny häst som heter Stina. Ska bli spännande att se vad gruppen säger.
På fredag skall de andra börja gå in på kvällen. Men Talle får vara ute ett tag till, finns ingen anledning för honom att gå in.
 

13 aug

Publicerad 2012-08-13 20:14:45 i Vad händer idag?

Analysen var hemsk. Det var alldelles för mycket kalk i höet. Nu har jag tänkt om och beställt 1,5 ton av Emil istället. Så får vi blanda lite för att rätta till Ca/P kvoten.
Hoppas det jag tänkt blir bra. Här kommer min idé:
2,5 kg Svenljunga hö
8 kg Emil hö
1 liter havre
100 g sojamjöl (vilket jag aldrig hört talas om innan, men som
var väldigt bra protein tydligen)
och lite lucernpellets eller betfor för att blanda sojamjölet med.

Hoppas det blir bra för min lilla kille så han slipper falla ut denna vintern också..


I torsdags hjälpte Maria mig att träna Talle med vagnen. Han var så duktig. Lite rädd när de kom "något" och slog mot bakbenen men efter några gånger kunde han ha vagnen mot hela bakbenen utan problem. :)

Hade velat göra om det några dagar direkt men jobbade hela helgen så blev inte så. Skall försöka denna veckan, eller så blir det nästa..

5 augusti

Publicerad 2012-08-05 20:19:00 i Vad händer idag?

Idag fick Talle åka hem igen. Han har varit hos Göran och Marianne i över två veckor nu. Vi hyrde en transport i skene och körde hem honom. Efteråt åkte vi till Svenljunga för att hämta hö. Efter lång kamp fick vi plats med allt hö på min lilla plats. Nu behövs det nog inte hämtas fören nov/dec nästa gång. Väntar bara på analysen nu. Antagligen kommer den nästnästa vecka, skall skicka in imorgon när jag är ledig. Det var väldigt grönt och fint hö så förhoppningsvis är det bra med näring i också.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela