Talladin

Första tävlingen :) 16/9-12

Publicerad 2012-09-16 14:35:00 i Vad händer idag?

Idag har jag och Talle tävlat för första gången. :) Är jättenöjd. Tävlingsplatsen var lugn och alla människor snälla. det underlättar mycket med tanke på att han inte vair ute så mycket innan.

Han var lite spänd i början men lugnade ner sig när vi värmde upp. När vi sedan kom in i ridhuset var det lite läskigt igen. Konstiga dörrar vid kanterna och dressyrstaket som han aldrig sett innan. Försökte faktiskt hoppa över de en gång!! Sötis.

Men när vi började programmet gick det jättebra. Han hade inte alls så bråttom som hemma. Var säkert för att han var lite osäker. Men det underlättade för mig som oftast inte ens hans springa. :) Vi fick 56,67&% och en söt liten rosett med oss hem.
 
 

9 september

Publicerad 2012-09-09 20:23:39 i Vad händer idag?

Tränade Talle idag igen. Det gick underbart. Gjorde hela vändningar, 4 stycken. 3 åt vänster och en åt höger. Gick jättebra. Han var lugn och duktig. Sista två var jag också i tömkörningsposition och styrde med tömmarna. Maria höll ändå i grimskaftet men bara för säkerhetskull.

Gjorde lite säkerhetsförändringar till det där tungorna sitter. Ett gammalt snöre som blir en förlängningvilket gör att man kan ´gå längre bak men ändå snabbt dra ut den så vagnen åker ner om det blir kris. Är rätt stolt över den faktiskt. Det blir lite lättare för mina medhjälpare att kunna hålla utan att klämma fingrarna.
Det innebär också att Talle har hela "tyngden" av vagnen på sig. Inget han brydde sig om dock..

6 september

Publicerad 2012-09-06 15:03:00 i Vad händer idag?

Idag var jag ledig så var med Talle på dagstid. Det var väldigt varmt och svettigt. Vi började med lite tömkörning. Provade programmet igen. Det gick sådär. Han förstår inte att han skall slappna av i halsen. Jag kan inte ha den i ringarna där uppe för du trycker han ihop halsen och går i för hög form. Tar jag den längre ner går han för lågt istället. Men måste ha genom några ringar Annars är risken att den ramlar ner när det blir slakt.
Vi får se hur det går den 16 när vi skall tävla. Det blir spännande.
 
Efter lite träning släppte jag honom på ridbanan. Han ville bara äta så jagade iväg honom varje gång han försökte äta. Sedan jagade jag bort honom när han nafsade. Han blev lite tillbakadragen men verkade förstå att man inte skall äta på mig. Han tyckte det var lite tråkigt att inte få godis men han måste börja lära sig nu. Jag gav honom mycket kel och kli men han tyckte inte det var mycket värt jämfört med godiset..
 
Imorgon skall vi löshoppa. Det blir spännande att se om man fattar och om han förbättrat frambenstekniken något. Har mailat till olika ställen som skall ha löshoppning under hösten för att få det lite mer regelbundet nu under hösten. Inget svar än men hoppas väl att de kommer snart.

4 september

Publicerad 2012-09-04 20:41:00 i Vad händer idag?

Tränade med sulkyn idag. Det var svårt idag då vi hade en grävmaskin som helt plötsligt gjorde konstiga ljud... Så vi gjorde inte så mycket nytt utan gick mest som vi gjort innan. Jag hade dock med tömmarna och gick längre bak än de andra. dock tror jag inte Talle fattade att det var konstigt med det eftersom han hade både Klaes och Maria framme vid honom. Dock gick han ju allra längst fram. Men det har han ju gjort med tömkörningen innan.
 
Vi gick även ett halvt varv med sulkyn uppe :) Han kände att det tog emot på både bak på högersidan samt på bogen på vänstersidan. Han tyckte det var konstigt att gå när de tryckte emot men gick ett steg helt rätt och korsade som man skall när man vänder. Det går framåt, långsamma men jämna steg. :)
 
Vi har väl bestämt att Talle skall harva ridbanan senan också. Dock vet jag inte var vi har en harv. Kanske att Göran har något bra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela