Talladin

23 oktober

Publicerad 2011-10-23 21:22:49 i Vad händer idag?

Ännu en vecka över. har blivit en del promenader nu med Fnizze och Talle, då Fnizze ska aktiveras efter operationen. De gånger Talle inte fått följa med har jag passat honom så han inte rymmer. Detta gjodre han två gånger under två dagar, så efter det fick han barnvakt vilket gått bra. Jag kan gå iväg länga stunder och han är rätt lugn. När mamma var tvungen att lämna honom utan vakt gjorde hon det i boxen. Det hade gått bra. Känns skönt iaf. 

Idag när vi var ute på promenad så hoppade vi ett dike :) Jag gick över först, det var för stort för mig att hoppa över med honom. Så smackade jag på honom och så flög han över nästan från stillastående. Jätteduktig. Vi måste verkligen ta honom till ridhuset snart och löshoppa på riktigt. :):) Kanske lördag när jag är ledig :) Min första lediga lördag på 4 veckor... 

19 oktober. Glömt skriva på en hel månad :(

Publicerad 2011-10-19 17:28:25 i Vad händer idag?

undra vad som hänt denna månaden... Grejen är den att den datorn som jag hade en genväg till bloggen på har kraschat vilket gör att jag inte kommit ihåg att skriva när jag inte blir påmind om det hela tiden..

Han har under den månaden som gått fått flytta hem till Stommen och går nu endast med sin bästis Fnizze. De gnäggar massor om de inte är tillsammans varenda minut. De har fri tillgång på hösilage men äter inte så mycket än. hagen är väldigt geggig och det tycker inte om att gå i gegget. Han har gått upp en del i vikt och vuxit flera cm sedan jag köpte honom. 
Jag har varit ute och gått med honom lite då oxh då. Vi har även tömkört två gånger när mamma rider Fia. Han är väldigt duktig och fattar så bra att han ska gå med mig bakom. :)
I måndags var veterinären här och kastrerade Fnizze. Talle får vänta tills våren så han kan växa till sig lite mer.
Idag var hovslagaren här. Han tyckte Talle hade fullblodshovar och var lite utåtständ på vänstra sidans hovar. Det hade jag märkt när jag tömkörde honom tidigare. Han hade även fått foderrand på hovarna vilket innebär att han fått för mycket förändringar i maten, för fort. Det kan gå tillbaka till när jag köpte honom och han fick gå på bättre bete plus extra kraftfoder. Tyckte ändå jag var noga med att öka försiktigt. Men tydligen inte tillräckligt försiktig. Funderar på om han ska få lusern då han inte äter tillräckligt med grovfoder. Han tuggar långsamt och är inte lika förtjust som Fnizze i hösilaget. Det är mycket protein i Lusern också vilket är bra för unghästars tillväxt.   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela