Talladin

30 juni 2012

Publicerad 2012-06-30 12:44:42 i Vad händer idag?



Detta är en bild från i våras. Då såg han helt okey ut. Sen fick han maskmedel och pencilin..




Hade bara bilder på när han ligger ner som var rätt nya. Denna är typ 2 veckor gammal. Man ser ju att han är benig och revbenen syns. Men det är iaf mycket bättre än mitt emellan dessa bilder..

Ska försöka ta en bild idag också så får vi se hur det blir nu.

Bloggen ville inte lägga upp filmklippet från igår. Jag och Talle busade i paddocken. Det var jättetrevligt. Nu ska jag till Hööks rea och se vad jag hittar. :D

Tömkörning med Mathilda 26 juni

Publicerad 2012-06-27 15:34:16 i Vad händer idag?

Idag var Mathilda med mig hos Talle. Vi hämtade honom i hagen och gick ner till stallet. Där fick han på sig selen och tömmarna och så gick vi ut till ridbanan. Han skötte sig verkligen jättebra. Har ju inte tömkört på banan mycket innan utan var mest på vägen. Han förstår att man ska slappna av i skriitten och böjer sig fint åt både vänster och höger.

Men traven har han fortfarande huvudet högt upp i luften.. Mathilda var enda som travade med honom med mig springandes vid huvudet och hon vågade inte riktigt ta tag i honom så att han kände tryck i kapsonen men det är ingen bråtska med det. Enda är att jag inte vill han ska få underhals med tanke på att han alltid springer med huvudet uppe i himlen.

Han har inga problem med att man tar i tömmarna i skritten men om han travar så saktar han ner farten. Det måste han lära sig att man inte ska göra. Jag vet inte var han har fått de ifrån då jag inte saktar ner honom med grimskaftet annars. Räcker ju med att jag saktar av utan att dra i det som sitter fast i honom.

Vi pratade om löshoppning. Snart vill jag göra det med honom. Får nog ha hjälp av både Mathilda och Klaes är nog också bra. Tänkte skriva upp på tavlan om det är någon annan som vill vara med när vi ändå gör. Då är det ju bättre att samarbeta. Måste ha mitt band för att sätta mellan stolparna först bara. Det är hemma i stallet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela