Talladin

25 dec

Publicerad 2011-12-26 12:44:38 i Vad händer idag?

Idag mätte jag Talle igen. Förra gången var den 27 november så nästan ecakt en månad mellan. Trots att jag inte tänkte alls på det..

Den 27 nov var han 143 på manken o 147 på rumpan.
Tills idag hade han konstigt nog bara vuxit på rumpan. 143 på manken o 149 på rumpan.

Detta trots att han ser mycket mer propotionelig (ursäkta stavningen) ut nu än förra månaden. Ska försöka ta ett kort på honom imorgon så man ser att han blivit så röd och fin nu i vinterpälsen. :)

Idag följde Klaes med och så tog vi killarna till ridhuset. Tänkte de skulle få busa av sig lite. Var endast min häst som ville detta.. Fnizze mest stod i hörnet med klaes och var svår att få igång och springa även för Talladin. Önskar jag hade tagit kort eller filmat Talle när han sputtade omkring. Enorma bocksprång och en gång stegrade han rakt upp och gick två teg på bakbenen.. Hoppade även över lite sockerbitar. Han måste träna upp sin hoppteknik. Den är hemsk. Fnizze hoppar mycket mer harmoniskt. 
I höstas när jag pratade med Irene sa hon att Robin Z inte heller var någon bra hopphingst i början innan han vuxit i sig. Så hoppas det är därför och att han kommer in i det senare.

 http://www.youtube.com/watch?v=vJ8c09EMSrQ

Här är en video med hans fina morfar.

18 December

Publicerad 2011-12-18 18:36:00 i Vad händer idag?

Idag gjorde jag äntligen något vettigt med Talladin. Dock inte länge. Han är så jobbig nu när han får massa mat. Rädd för allt och skuttar och har sig. Det blev inget ridhus idag men kanske nästa vecka. Han skulle verkligen behöva det för att springa av sig. De andra vill inte leka med honom så mycket som han vill. Vi tränade "stå still" och att följa med mig. Stanna när jag stannat och gå när jag vill. Även hoppade över en stock på åkern. Efter hoppen blev det språng så kändes bra att stå jämte även om bakbenen kom lite nära mig..

14 december

Publicerad 2011-12-14 15:24:08 i Vad händer idag?

Är och jobbar för tillfället. Har inte varit hos min kille sedan i söndags kväll. Jobbat alltför mycket. Blir 69 timmar denna veckan plus 8 timmar jour. Tur han klarar sig utan mig ett tag. Men ikväll kommer jag och fixar ny mat till honom. Inatt ska han få sova med sin bästis inne. Imorgon kommer nämligen hovslagaren så då är det bäst att ha rena, torra hovar. Vilket man inte får i hagen. Tänk att det är december. Inatt kom det både åska, storm och hagel under en natt.

Mamma och Valter har hjälpt mig med Talle nu när jag inte haft tid. Det är bra att vi kan hjälpas åt. Hennes hästar ska ju också ha mat varje morgon och kväll.
Tror det var i söndags eller i fredags som jag var ute en sväng med Talle. Märktes att han fått mera Lucern, var på tärna och skuttade för läskiga spöken i skogen. Vi tränade stanna, gå, gå över träd mm ca 25 min. Som vanligt i grimman men får se hur länge det går. Han ville envisas att gå framför mig hela tiden vilket jag inte uppskattar. Även om han stannar så fort det kommer tryck från grimskaftet så kan han ju dra iväg med mig. Även när han blev "rädd" för spöken så stannade han när grimskaftet tog slut. Inga problem. Undra hur lång tid det kommer ta innan han fattar att han är hingst. Han är fortfarande under alla andra och tuggar mot dem för att visa detta. Dock har han blivit lite modigare. Går inte bort från höhögen när Buick är 5 m bort utan Buick får minnsan vända rumpen till innan han går. Om man lägger ut maten i två högar på en av de stora stenarna så kan de äta på samma sten tills det blir för lite mat kvar.

På söndag är jag ledig och då har jag tänkt vi ska gå till ridhuset och träna övningar utan grimma. Vill att han ska bli bättre på att springa till mig och även gå/springa dit jag pekar senare. Kan vara bra att kunna ibland. Stå still ska vi öva in bättre också. Han är en liten ögontjänare så måste vara nog med det.

Hörs säkert på söndag nästa gång. Kan komma in några tävlingar emellan kanske..

5 december -11

Publicerad 2011-12-05 22:36:42 i Vad händer idag?

Har bara haft tid att ta upp honom på morgonen och lägga honom på kvällen. Så mycket jobb att vi inte kunnat gå på en endaste promenad på evigheter. På torsdag så ska vi äntligen ut lite på förmiddagen. Då börjar jag inte förens vid 16.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela